Передплата 2024 «Добра кухня»

На Сумщині закрили гуманітарний коридор через постійні російські обстріли, — Верещук

  • 08.08.2024, 17:15
  • 254

Через посилення російських обстрілів Сумщини призупинили роботу гуманітарного коридору «Колотилівка — Покровка» в області. Цим коридором люди з окупації поверталися на підконтрольні Україні території

Ірина Верещук. Фото Мінреінтеграції
Ірина Верещук. Фото Мінреінтеграції

Про це повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Пункт пропуску «Колотилівка — Покровка» закрили щонайменше на 10 днів. Водночас чинним для виїзду з тимчасово окупованих територій залишається коридор «Мокрани — Доманове» через білорусько-український кордон на Волині.

«Користуючись нагодою, звертаюся до людей: якщо ви не можете перетнути кордон у пункті пропуску „Колотилівка — Покровка“, то їдьте через Республіку Білорусь. Якщо потрібно, звертайтеся до Мінреінтеграції за номером 1548, ми допоможемо», — сказала Верещук.

Як відомо, 6 серпня російські Telegram-канали почали повідомляти про бої у Курській області рф, що межує з Сумщиною, та нібито великий наступ Збройних сил України. З того дня росіяни щільно обстрілюють Сумську область ракетами та авіабомбами.

Україна офіційно не підтверджує та не спростовує свою причетність до наступу. Спочатку російське міноборони запевняло, що противника витиснули, але згодом видалило згадку про це.

7 серпня володимир путін терміново скликав радбез рф і заявив, що відбувається «масштабна провокація» зі сторони «київського режиму». Цього ж дня російські медіа писали, що військові росії втратили контроль над газовимірювальною станцією «Суджа» — єдину станцію, через яку рф постачає свій газ до Європи. Також вони повідомляють про втрату контролю над понад 10 населеними пунктами, зокрема і районним центром — містом Суджа.

8 серпня росіяни здійснили 23 обстріли прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Глава Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх повідомив, що ситуація на прикордонні загострилася — росіяни з авіації завдають ударів углиб області та лише за 7 серпня застосували 52 керовані авіабомби. Серед мирного населення є поранені. У Стецьківці Сумського району постраждали понад десять приватних будинків, школа й завод.

Схожі новини