Передплата 2024 «Добрий господар»

Мексика запросила путіна на інавгурацію нової президентки

  • 08.08.2024, 14:45
  • 414

Команда новообраної президентки Мексики Клаудії Шейнбаум надсилає запрошення президентам різних країн відвідати її інавгурацію, яка відбудеться 1 жовтня

володимир путін. Фото із сайту Реальна газета
володимир путін. Фото із сайту Реальна газета

Офіційне запрошення також отримав диктатор рф володимир путін. Його надіслали у кремль через посольство Мексики у росії.

Також відомо, що лідерам Перу й Еквадору запрошення не надійшло, адже Шейнбаум раніше заявила, що не згодна з їхньою політикою, яка обмежує відносини між Мексикою та цими країнами.

Також на інавгурацію запросили й президента України Володимира Зеленського.

Посольство України у Мехіко наголосило, що Мексика визнає юрисдикцію Міжнародного кримінального суду, а тому має виконати ордер на арешт Путіна, якщо той все ж приїде. Країна ратифікувала Римський статут у 2005 році.

«Ми сподіваємося, що уряд Мексики, який має ордер на арешт володимира путіна, усвідомлює той факт, що він воєнний злочинець, підозрюваний у викраденні та насильницькому вивезенні українських дітей до рф… Ми віримо, що уряд Мексики у будь-якому випадку виконає міжнародний ордер на арешт, передавши путіна судовому органу ООН у Гаазі», — заявили у посольстві.

Раніше путін привітав Шейнбаум із обранням на посаду президентки Мексики. Він зазначив, що Мексика є «традиційно дружнім партнером рф у Латиноамериканському регіоні». Він сподівається, що його нова колега «сприятиме подальшому розвитку конструктивної співпраці» між двома країнами.

Схожі новини