Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Директорка підприємства на Житомирщині налагодила схему привласнення державних коштів: її затримали львівські правоохоронці

  • 08.08.2024, 17:30
  • 349

Львівські правоохоронці викрили директорку підприємства, яка заволоділа 15 млн грн держкоштів на резервуарах для палива

Фото поліції
Фото поліції

Відтак 50-річну мешканку Житомирської області, керівницю приватного підприємства, викрили слідчі відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Як стало відомо, між приватним підприємством та однією з військових частин був договір на постачання резервуарів для зберігання авіаційного палива (гасу). Згідно із договором, на рахунки підприємства-підрядника були перераховані кошти на понад 15 мільйонів гривень. Однак підрядник передав замовнику 36 резервуарів неналежної якості, непридатні для зберігання палива, що підтверджено відповідними експертизами.

Зловмисниці повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4, ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання позбавлення волі до дванадцяти років з позбавленням права мати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, йдеться про обрання підозрюваній запобіжного заходу — тримання під вартою.

Також правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до вчинення злочину.

Схожі новини