Передплата 2024 «Добра кухня»

НАТО закликає росію вивести свої війська із окупованих територій Грузії

  • 07.08.2024, 16:30
  • 286

У НАТО підтримують територіальну цілісність і суверенітет Грузії, тому закликали рф вивести свої війська з території Південної Осетії й Абхазії

Фото ілюстративне із сайту Мілітарний
Фото ілюстративне із сайту Мілітарний

Про це повідомила речниця НАТО Фара Дахлалла.

Вона наголосила, що Південна Осетія та Абхазія є частинами Грузії попри багаторічну окупацію.

«Ми закликаємо рф вивести війська, які вона розмістила у Грузії без її згоди. Південна Осетія і Абхазія є частиною Грузії, незважаючи на 16 років російської окупації. НАТО повністю підтримує суверенітет і територіальну цілісність Грузії», — написала речниця НАТО.

рф ввела свої війська на територію Грузії 7 серпня 2008 року. За підсумками війни, Грузія втратила контроль над Абхазією та Південною Осетією. 26 серпня 2008 року росія визнала «незалежність» регіонів.

Міністерство закордонних справ України також опублікувало заяву з нагоди 16-ї річниці російської агресії проти Грузії, в якій наголосило на незмінності кремлівської політики імперіалізму на Південному Кавказі, у Центральній Азії та в Європі.

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель у заяві до 16-ї річниці російсько-грузинської війни 2008 року засудив тривалу окупацію та закликав до мирного розв’язання незавершеного конфлікту.

Схожі новини