Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Просування ЗСУ та евакуація: що відбувається у курській області

  • 07.08.2024, 15:15
  • 530

В рф заявили, що українські сили, які увійшли у курську область у ніч на 6 серпня, закріпилися у прикордонній зоні. Україна поки події у курській області не коментувала

Фото Meduza
Фото Meduza

Також телеграм-канали, близькі до Міноборони рф, повідомили, що підрозділи ЗСУ нібито зайняли села Ніколаєве-Дар'їно, Свердліково і Дар'їно в Суджанському районі Курської області (найдальше від кордону України розташовано Дар'їно — за чотири кілометри).

Вказано, що війська України намагалися взяти під свій контроль трасу Рильськ — Суджа.

Пропагандисти стверджують, що українські військові просунулися у напрямку до західного передмістя Суджі - Гончарівки (за 8 кілометрів від кордону), де, за непідтвердженими даними, тривають бої. Бої тривають у прикордонному хуторі Олешня.

За іншими даними, українські військові перебувають у населених пунктах Дар'їне, Свердлікове, Гоголівка, Гончарівка, а в Олешні захисники України взяли під свій контроль російські опорні пункти.

Відомо, що українські бійці нібито ведуть дистанційне мінування траси Суджа-Білиця.

Так звані «воєнкори» стверджують, що ширина фронту у курській області становить 10−11 кілометрів, а на вузькому фронті ЗСУ просунулися на 10 кілометрів на захід від Суджі. Телеграм-канал «Два майора» пише, що українські сили «не представляється можливим вибити із зайнятої території», а місто Суджа «фактично евакуйовано».

За різними даними пропагандистів, на територію курської області зайшли один або два батальйони ЗСУ.

Міноборони рф пізніше опублікувало заяву щодо ситуації у курській області.

російське міністерство заявляє, що просування українських сил по території рф немає: «Завдано поразки його (противника) резервам у районах населених пунктів Басівка, Журавка, Юнаківка, Біловоди, Кияниця, Корчаківка, Нова Січ, Павлівка, Городище Сумської області».

Виконувач обов’язки глави курської області рф Олексій Смірнов заявив, що вночі доповів путіну про нібито атаку безпілотниками і ракетами російського регіона, а також повідомив, що із прикордонних територій евакуюють людей.

Схожі новини