Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Охматдит» хоче витратити ще 14 мільйонів гривень на консультанта й технагляд за ремонтом, — розслідування

  • 05.08.2024, 09:45
  • 282

Дитяча лікарня «Охматдит» оголосила тендери на інженерно-консультаційні послуги та технічний нагляд за виконанням ремонту фасаду та внутрішнього опорядження будівлі, пошкодженої від ракетного обстрілу по вул. В. Чорновола, 28/1

Фото руйнування «Охматдиту» із соцмереж лікарні
Фото руйнування «Охматдиту» із соцмереж лікарні

Договір на інженерно-консультаційні послуги планують укласти з ТОВ «Васеньов Інжиніринг» на 9,35 млн грн, а технічний нагляд буде здійснювати ТОВ «Ік-Проект» за 5,22 млн грн.

Інформація про це є у системі «Прозорро».

Столична «Васеньов Інжиніринг"зареєстрована у квітні 2023 року у житловому будинку та належить Олегу Васеньову. Раніше цього року фірма натендерила 4,40 млн грн, найбільше у нинішнього замовника. Зараз «Охматдит» планує у складі інженерно-консультаційних послуг замовити Васеньову «консультації з питань залучення підрядних організацій».

Олег Васеньов — експерт фірми ТОВ «Безпека"Євгена Владімірова

Олег Васеньов — той самий експерт, якому «Охматдит» відразу замовив технічне обстеження постраждалого корпусу. Також Васеньов склав дефектний акт з обсягами необхідних робіт, у якому відразу було вказано завищені обсяги для конкурсу благодійного фонду «Охматдиту». Бо в конкурсі вимагалось замінити всю фасадну облицьовку, тоді як уламки ракети зруйнували далеко не всі декоративні плити ззовні.

Також фірма «Ріола-модуль», яка будувала цей корпус, повідомила, що після атаки вже встигла за свій рахунок відремонтувати операційні, і на них не треба було закладати ремонтні обсяги будматеріалів. «Ріола» пропонувала виконати роботи за 179 млн грн, однак її пропозицію замовник проігнорував, та обрав переможцем запорізьку фірму «Буд-технолоджі» з дорожчою пропозицією за 307 млн грн.

Після того скандалу приватний конкурс благодійного фонду «Охматдит» вирішили скасувати, гроші благодійників перерахувати у держбюджет і відповідно оголосити новий тендер у системі «Прозорро».

Якби приватний конкурс завершився підписанням угоди з «Буд-технолоджі», то послуги Васеньова як інженера-консультанта на 9,4 млн грн коштували б майже 4% від ціни будівельного контракту 368 млн грн (307 млн плюс ПДВ).

Технічний нагляд у виконанні «Ік-Проект» передбачатиме, зокрема, перевірки відповідності обсягів та якості виконаних будівельних робіт проектно-кошторисній документації; облік обсягів прийнятих і оплачених будівельних робіт, а також робіт, виконаних з недоліками; перевірка візування та подання замовнику актів приймання виконаних будівельних робіт на об'єкті, які підписані, завірені та надані підрядником.

На обох тендерах замовлення забрали без конкуренції.

Київською «Ік-Проект» керують Ольга Крижня та Людмила Пархоменко, а належить вона Юлії Крат з Харкова. Вона також володіє Консорціумом «Україна — андасат — Ізраїль», який створений в липні 2023 року. Учасником з боку України є «ІК-Проект», а з боку Ізраїлю дві компанії: «Клік Нікайон ВеТіпауль БеАцафот» (англійською «Click Cleaning and Flood Treatment Ltd.») і «Ахзака ВеНігуль Мевнім Давид Міллер» (англійською «Buildings and Building Management David and Miller Ltd.»). Консорціум відомий тим, що здійснюватиме технічний нагляд за капітальним ремонтом шляхопроводу на автомобільній дорозі Т-10−19 у Київській області, який виконує турецька компанія за 444,24 млн грн.

Із 2016 року «Ік-Проект» натендерив 43,36 млн грн, найбільше в департаменті інфраструктури Херсонської ОДА.

Схожі новини