Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Щомісяця ми передаємо бригадам по 4000 FPV-дронів»

  • 27.07.2024, 10:43
  • 202

Петро Порошенко привіз воїнам на Харківщину дрони, системи радіоелектронної боротьби, командно-штабні машини та техніку для будівництва фортифікацій. Фонд Порошенка продовжує допомагати бригадам та підрозділам, з якими почав працювати від моменту їх створення або з початку широкомасштабного вторгнення

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

«На Харківщині. Попри спеку привезли допомогу нашим старим друзям, які вже багато років надійно захищають Україну. Нам усім зараз не до відпочинку в прохолоді — на фронті дуже гаряче», — написав Порошенко в Facebook.

«Ми нашим рідним, з якими працюємо уже з початку широкомасштабного вторгнення або з початку створення бригади, перекидаємо FPV-дрони», — розповідає він.

«Щомісяця ми передаємо бригадам по 4000 FPV-дронів, загалом уже більше 21 000. Саме з таких поїздок і складаються потім такі величезні цифри знищених ворогів», — зазначив п’ятий президент України.

Військовослужбовці підрозділів відзначають високий рівень техніки, яку передає Порошенко.

«Сьогодні Петро Олексійович разом зі своєю командою привіз у 36 бригаду морської піхоти засоби радіоелектронної боротьби та екскаватори. 36-та до цього вже отримувала дрони, за що ми хочемо подякувати Петру Олексійовичу та його Фонду. Дрони безпосередньо використовуються на фронті дуже активно і відіграють значну роль на шляху до нашої перемоги», — говорить військовослужбовець 36 бригади.

Військовослужбовець «Єнот» 54 окремого розвідувального батальйону розповідає, що Фонд Порошенка привозить допомогу його підрозділу від початку вторгнення.

«Раз на місяць точно. І, мабуть, вже порахувати, яку кількість разів це було за ці роки, практично неможливо. Дуже багато», — зазначає він.

54 розвідбатальйон отримав від Порошенка FPV-дрони, «Мавіки» і РЕБи для захисту військових, які виконують бойові завдання.

«Дуже багато цікавих історій стосовно переданих нам дронів, тому що ми вражали і комплекси ворожі, і техніку, і живу силу. Кількість враженої техніки і живої сили порахувати важко, але скажу відверто, були і танки», — розповідає «Єнот» як використовують техніку.

Морпіх 36-ї бригади, артилерист Валерій Прозапас розповів, що бригада отримує від Фонду Порошенка і «Справи Громад» РЕБ і екскаватор.
«Це вже на харківському напрямку третій захід допомоги нам. Ми отримали і FPV, і техніку і РЕБи. Як завжди дуже вдячні і закликаємо допомагати Збройним Силам», — зазначив військовий.

Прозапас говорить, що за два з половиною роки команда Порошенка не менше півтора десятка разів привозила допомогу морпіхам.

«Ця волонтерська команда була з нами і в Миколаєві, і на Херсонщині, і на Донецьку, і на Запоріжжі, і знову на Херсонщині, а тепер вже на Харківщині втретє», — зауважив він.

Він також зазначив, що дрони, які передає у війська Фонд дуже високо цінуються, бо виготовлені якісно та працюють надійно.

«Вони мають знак якості і у військах їх називають „порошенківські дрони“, дуже хороші, якісні і ними ефективно працювати», — наголосив військовий.

У цю поїздку Петро Порошенко привіз 54 розвідбату — 200 FPV-дронів різного діаметра, «Мавіки» різних модифікацій та окопний РЕБ.
«Ми бачимося майже щомісяця, багато чого розповідати не можу, але повірте — про те, наскільки ефективно ці хлопці нищать техніку та живу силу супротивника, колись складатимуть армійські легенди», — зауважив він.

36 бригаді морпіхів передали екскаватор та різночастотний окопний РЕБ.

«Землерийна техніка та РЕБ для захисту життів бійців у найтяжчих точках. І тепер хлопцям не доведеться стояти в чергах, щоб заритися й захистити бійців», — зазначив Порошенко.

«Полковнику Сергію Євтушенку та його хлопцям з 170 полку логістики привезли командно-штабні машини Mercedes-Benz та екскаватори. Вони проїдуть туди, де не зможе пройти цивільна техніка, і допоможуть виконати бойову задачу, зберігши життя особового складу. Причому не тільки в самому полку, а й в інших підрозділах. Бо ці хлопці буквально забезпечують життєдіяльність ДШВ», — зазначив Порошенко.

10 армійському корпусу передали екскаватор-навантажувач TDC BL-105 для 229 батальйону логістики.

Батальйону «Ахіллес» 92 бригади — 200 FPV-дронів різного діаметра, 48 експериментальних FPV-дронів «Штурм» та «Мавіки» різних модифікацій.

«Нещодавно вже передавали хлопцям FPVшки, попросили ще. Кажуть, що дуже вже красиво завдяки їм горить російська техніка на Харківщині. Ну, а ми завжди раді допомогти тим, хто ефективно працює на фронті», — зазначив п’ятий президент України.

82 десантно-штурмовій також привезли 200 FPV-дронів різного діаметра, 60 експериментальних FPV-дронів «Старк» та «Мавіки» різних модифікацій.

«Давно співпрацюємо, хлопці показують неймовірні результати. Відбивають ворожі наступи, штурмують самі, визволяють українську землю клаптик за клаптиком», — зазначив він.

Схожі новини