Передплата 2024 «Добрий господар»

Суд заарештував майно довіреної особи януковича

  • 18.07.2024, 18:30
  • 247

Суд України заарештував майно колишнього народного депутата, довіреної особи ексрезидента-втікача віктора януковича, якого підозрюють у фінансуванні окупаційних угруповань рф(«днр») у Донецькій області

Фото СБУ
Фото СБУ

Вартість заарештованих активів ексдепутата вже забороненої «партії регіонів» — понад мільярд гривень. Йдеться про банківські рахунки, чотири квартири у Києві, будинок та землю поблизу столиці, сім автівок класу «преміум», серед яких — Maybach.

Відтак екснардепу і ще ще трьом його спільникам повідомили про підозру у фінансуванні та матеріальному забезпеченні терористів «днр» (ч. 3 ст. 258−5 КК), за що загрожує до 3 років увʼязнення із конфіскацією майна.

Слідство вважає, що вони у 2015 році в окупованому місті Горлівка налагодили виробництво медпрепаратів для військових шпиталів і закладів «мінохорони здоровʼя днр», а також сплачували податки у «республіці». Екснардеп виїхав за кордон ще до початку повномасштабного вторгнення росії, а двоє його поплічників зараз на окупованих територіях Донеччини, де керують нелегальним бізнесом.

Правоохоронці не називають імʼя нардепа, але СБУ опублікувала фото арештованого майна і світлину, на якій видно януковича, його сина і «регіонала» Миколу Янковського. Можливо, що підозрюваний саме він.

Схожі новини