Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Укроборонпром» та американська компанія домовилися про спільне виробництво

  • 11.07.2024, 15:30
  • 346

«Укроборонпром» і американська компанія Northrop Grumman створять виробництво боєприпасів за стандартами НАТО

Фото пресслужби Офісу президента України
Фото пресслужби Офісу президента України

«Укроборонпром» та американська компанія Northrop Grumman уклали угоду про створення нового виробництва боєприпасів середнього калібру відповідно до стандартів НАТО.

У червні 2024 року директор з міжнародного бізнесу сектора оборонних систем Northrop Дейв Бартелл розповів, що Northrop Grumman запустить виробництво боєприпасів в Україні.

Спочатку планують збудувати виробництво боєприпасів середніх калібрів (20×102, 30×113, 30×173, 40×180 та 50×228 мм). Здебільшого це будуть снаряди до автоматичних гармат бронетехніки і зенітних антидронових систем. Такі боєприпаси можуть бути бронебійними, уламково-фугасними, з програмованим підривом тощо.

Угоду з Northrop Grumman підписали під час зустрічі президента України Володимира Зеленського з топменеджерами провідних американських оборонних компаній. Були там також представники BAE Systems, Day & Zimmermann, Boeing, Sierra Nevada Company, Northrop Grumman, RTX, Lockheed Martin, General Dynamics, D&M Holding, AeroVironment і Amentum.

Під час зустрічі обговорили й перспективи спільного оборонного виробництва, зокрема — боєприпасів, систем ППО, гармат, бронетехніки та безпілотників, забезпечення ремонту й обслуговування військової техніки.

Схожі новини