Передплата 2025 «Добра кухня»

Горох, нут, сочевиця, квасоля є у вашому раціоні?

Продукти з клітковиною корисні тим, що допомагають регулювати рівень цукру в крові, впливаючи на відчуття голоду та насичення. Крім цього, грубі волокна відіграють важливу роль у травленні, забезпечуючи механічний рух їжі по шлунково-кишковому тракту. Чемпіони за вмістом клітковини — бобові та цільні зерна

Останній тиждень посту! Трошки про користь бобових!

Бобові, так само, як і м'ясо містять білок, залізо, цинк. Крім цього, до їх складу входять нутрієнти, характерні для рослинної їжі, наприклад, клітковина, фолати і калій.

Квасоля містить невелику кількість насичених жирів та солі, але не містить холестерин.

Клітковина — різновид складних вуглеводів, які перетравлюються бактеріями кишківника, а не ферментами шлунку.

Продукти з клітковиною корисні тим, що допомагають регулювати рівень цукру в крові, впливаючи на відчуття голоду та насичення. Крім цього, грубі волокна відіграють важливу роль у травленні, забезпечуючи механічний рух їжі по шлунково-кишковому тракту.

Чемпіони за вмістом клітковини — бобові та цільні зерна.

Одна з головних особливостей бобових — низький глікемічний індекс, а також амінокислота аргінін, яка ефективно знижує рівень цукру в крові.

Горох, нут, сочевиця, квасоля є у вашому раціоні?