Горох, нут, сочевиця, квасоля є у вашому раціоні?
Продукти з клітковиною корисні тим, що допомагають регулювати рівень цукру в крові, впливаючи на відчуття голоду та насичення. Крім цього, грубі волокна відіграють важливу роль у травленні, забезпечуючи механічний рух їжі по шлунково-кишковому тракту. Чемпіони за вмістом клітковини — бобові та цільні зерна
Останній тиждень посту! Трошки про користь бобових!
Бобові, так само, як і м'ясо містять білок, залізо, цинк. Крім цього, до їх складу входять нутрієнти, характерні для рослинної їжі, наприклад, клітковина, фолати і калій.
Квасоля містить невелику кількість насичених жирів та солі, але не містить холестерин.
Клітковина — різновид складних вуглеводів, які перетравлюються бактеріями кишківника, а не ферментами шлунку.
Продукти з клітковиною корисні тим, що допомагають регулювати рівень цукру в крові, впливаючи на відчуття голоду та насичення. Крім цього, грубі волокна відіграють важливу роль у травленні, забезпечуючи механічний рух їжі по шлунково-кишковому тракту.
Чемпіони за вмістом клітковини — бобові та цільні зерна.
Одна з головних особливостей бобових — низький глікемічний індекс, а також амінокислота аргінін, яка ефективно знижує рівень цукру в крові.
Горох, нут, сочевиця, квасоля є у вашому раціоні?