Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині затримали чоловіка, який перевозив психотропні речовини

  • 03.07.2024, 18:10
  • 275

У нього виявили психотропів на майже п’ять мільйонів гривень

Фото поліції
Фото поліції

За скоєне 22-річному мешканцю Чернігова, у якого правоохоронці вилучили більше 4 кілограмів «PVP», загрожує покарання — позбавлення волі до дванадцяти років з конфіскацією майна.

У квітні в одному із сіл Львівського району поліцейський офіцер громади побачив автомобіль «Фольквсаген Пасат», водій якого, зупинившись на узбіччі, оглядав транспортний засіб.

Правоохоронець запропонував чоловіку допомогу, проте той поводився підозріло та помітно нервував. У рюкзаку, який лежав на задньому сидінні, поліцейський помітив пластикові банки з кристалічною речовиною характерного білого кольору. Врахувавши підозрілу поведінку водія та його небажання відповідати на запитання про вміст банок, правоохоронець викликав на місце події слідчо-оперативну групу відділу поліції № 3 Львівського районного управління поліції № 2.

Під час огляду транспортного засобу правоохоронці вилучили з «Фольксвагена» 5 пластикових банок з речовиною, схожою на психотропний засіб «PVP», що в подальшому було підтверджено експертизою. Загальна маса вилучених заборонених речовин становить 4,3 кілограми, а вартість за цінами «чорного» ринку — майже п’ять мільйонів гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за процесуального керівництва Пустомитівської окружної прокуратури, за ч.3 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Схожі новини