Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Жадан став почесним професором українського університету у Мюнхені

  • 03.07.2024, 13:55
  • 303

Український музикант та письменник, військовослужбовець Сергій Жадан отримав звання почесного професора філософії Українського вільного університету у Мюнхені

Фото із соцмереж Сергія Жадана
Фото із соцмереж Сергія Жадана

«Отримав звання Почесного доктора філософії Українського вільного університету. Дистанційно подякував. Справді вдячний УВУ — це велика честь і відповідальність. Спасибі всім, хто тримає вітчизняну освіту», — написав у мережі Жадан.

Він отримав титул за внесок у розвиток української культури й літератури, свою гуманітарну діяльність та «за несення свідчень жахливої війни в Україні та за готовність до боротьби за свободу та мир».

Його привітав журналіст, історик й військовий Вахтанг Кіпіані. Він наголосив, що Український вільний університет є одним ж важливих наукових осередків: «Щойно Сергій Жадан — поет, військовослужбовець 13 Бригада Національної гвардії України „Хартія“ став почесним доктором філософії Українського Вільного Університету у Мюнхені. УВУ — один з найвизначніших освітніх і наукових осередків у Європі. Вітаємо Доктора Жадана!)»

Схожі новини