Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові на Янівському кладовищі вшанували Героїв (ФОТО)

  • 23.06.2024, 19:20
  • 424

Сьогодні у Львові, за традицією, як і кілька десятків років, на Янівському цвинтарі вшанували військові поховання Героїв, які поклали життя за Україну

Фото із соцмереж Софії Федини
Фото із соцмереж Софії Федини

На початку вшанування священники відправили панахиду на Меморіалі Українських січових стрільців.

«Після цього ми перейшли до могили борця за волю України Володимира Робітницького, аби помолитись за його душу та гідно вшанувати організатора осередків УВО на Рівненщині.

Далі — віддали шану незламній українці, громадській діячці, дипломатці, засновниці першої жіночої чоти січових стрільців, зв’язковій Ользі Басараб та українському поету з Лемківщини Богдану Ігорю-Антоничу

Наприкінці зустрічі перейшли до Меморіалу жертв політичних репресій та змовили молитву за душі тисяч людей, які були невинно закатовані совєтським режимом у 1941 році на землях заходу України.

Дякую всечесним отцям, представникам громадських організацій та усім небайдужим, хто сьогодні зміг прийти. А особливо Правому сектору, що без нагадувань і прохань просто приводять молодь.

Бо пошанування січових стрільців, бійців Української Галицької Армії, повстанців, провідників, діячів, які віддали життя за незалежну Україну то є розбудова фундаменту нашої держави.

Тільки коли ми відмолимо жертву борців за волю і незалежність, коли ми звершимо їхній чин, тоді в нас буде повна нагода будувати сильну і самодостатню Україну.

П.с. ще з далеких 20-х-30-х років могилами січових стрільців у цьому місті опікувалися пластуни. На жаль зараз дочекатися хоча б одного-двох пластунів на цих вшануваннях — це величезна рідкість

П.п.с. зарезервуйте собі дату на наступний рік: на Зелені свята з неділю збираємося о 15:00 на Янівському кладовищі на меморіалі Січових стрільців. А в понеділок на Зелені свята о 15:00 на марсовому полі Личаківського кладовища", — зазначила нардепка Софія Федина.

Схожі новини