Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Дніпрі СБУ затримала російську агентку та її доньку (ФОТО)

  • 05.06.2024, 12:15
  • 600

У Дніпрі затримали агентку головного управління генштабу зс рф (відомого як гру) та її доньку з Київщини. Обидві вихваляли путіна та героїзували окупаційні угруповання країни-агресора, які воюють проти України

Фото затриманої із соцмереж СБУ
Фото затриманої із соцмереж СБУ

Відомо, що основним завдання матері, агентки гру, було коригування ворожого вогню по локаціях Сил оборони на Дніпропетровщині.

Насамперед її кураторів цікавили місця найбільшого зосередження особового складу та важкого озброєння ЗСУ.

Щоб виявити потенційні цілі, зрадниця об'їжджала місцевість, де приховано фіксувала пункти тимчасового базування українських військ.

Отримані відомості вона планувала передати месенджером своєму куратору з воєнної розвідки росії для підготовки повітряних ударів по регіону.

Служба безпеки зупинила передачу розвідданих агресору і здійснила комплексні заходи, щоб убезпечити позиції ЗСУ.

На завершальному етапі спецоперації співробітники СБУ затримали російську агентку у її помешканні

За даними слідства, затримана — мешканка Дніпра, яку у 2023 році завербував кадровий співробітник гру. Його особу вже встановлено.

Донька затриманої, яка мешкає на Київщині, регулярно виправдовувала агресивну війну проти України, зокрема — ворожі ракетні атаки на цивільну інфраструктуру нашої держави.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили обом зловмисницям про підозру за ч.ч. 1, 3 ст. 436−2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Злочинні дії агентки російського гру додатково кваліфіковано за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Їй обрано запобіжний захід — тримання під вартою без права застави.

Зловмисниці загрожує довічне позбавлення волі із конфіскацією майна.

Схожі новини