Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дружина ексголови Львівської облради має чималу кількість нерухомості

  • 17.04.2024, 12:51
  • 546

Журналісти-розслідувачі виявили, що дружина колишнього голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина володіє квартирами у Львові та будинком у престижному передмісті. Майно нібито подарували її батьки

Олександр та Соломія Ганущини. Фото. NGL.media
Олександр та Соломія Ганущини. Фото. NGL.media

Про це йдеться в розслідуванні NGL.media.

Офіційно у власності Ганущина є лише стара батьківська хата з маленькою ділянкою у закарпатському місті Рахів, яку він успадкував у березні 2021 року. Тоді як його дружина — Соломія — є власницею численної нерухомості, отриманої у подарунок від своїх батьків, кажуть журналісти.

72-річна теща експосадовця Надія Томинець, що мешкає у невеличкому гірському селищі Бориня і працює у місцевій лікарні, за минулі два роки стала власницею семи ділянок у Карпатах загальною площею 8,3 га. Зокрема, їй належить майже 5 гектарів землі у селі Урич на околицях фортеці Тустань, давньоруської пам’ятки, навколо якої розвивається туристичний бізнес.

За ділянки в Уричі вона заплатила 227 тисячі грн, хоча в договорах купівлі-продажу оціночна вартість більшості з них вища. Окрім того, як кажуть журналісти, зараз реальна сукупна вартість цих ділянок становить близько 8,5 млн грн.

У розслідуванні йдеться, що вона також володіла двома квартирами у центрі Львова, які у 2021 році подарувала донці. Ще раніше жінка подарувала їй будинок із кількома ділянками у Брюховичах — престижному передмісті Львова.

«Я ціле життя працюю! Я працюю лікаркою і на землі працюю! І чоловік 17 років у Португалії був на заробітках! Невже я не маю права придбати ці ділянки?», — сказала Томинець у коментарі журналістам.

Водночас тесть Ганущина, 76-річний Нестор Томинець, що є колишнім директором музичної школи в Борині, кілька років тому подарував донці три квартири у житловому комплексі «Велика Британія» неподалік центру Львова, з’ясувало видання.

У розмові з NGL. media Ганущин відкинув припущення про його причетність до появи цього майна. Його свіжі декларації приховані через статус військовослужбовця. Журналісти знайшли його декларацію за 2020 рік. Згідно з нею, чотири роки тому його річний дохід склав 635,3 тисячі грн — це була зарплата голови облради. Того самого року його дружина отримала 21,3 тисячі грн доходу.

Офіційно сім'я Ганущиних живе в будинкуплощею 367,7 м² в селищі Брюховичі біля Львова. Цей будинок разом із ділянкою офіційно належить Соломії та її дітям.

Схожі новини