Торт із присмаком… калуської солі
Відтепер Калуш має свій фірмовий десерт
/wz.lviv.ua/images/news/_cover/510928/tort.jpg)
Місто Калуш Івано-Франківської області, яке здавна славилося хімічною промисловістю, має тепер свій запатентований фірмовий торт. Головний інґредієнт калуського торта — солона карамель як символ видобутку солі у цьому регіоні.
Міський голова Калуша Андрій Найда повідомив, що ідея створення кондитерської візитівки виникла у підприємиці Віри Кицман два роки тому. Кондитери розробили кілька варіантів смаків десерту й провели попередню публічну дегустацію торта. Серед п’яти різновидів десерту комісія обрала торт із солоною карамеллю.
«Наш торт по-справжньому калуський, адже одним із інґредієнтів є солона карамель, що символізує нашу історію видобутку солі, — каже мер Калуша. — Рецепт торта — цілковита таємниця. Підприємиця зробила все згідно з нормами законодавства, зокрема запатентувала виріб».