Передплата 2024 «Добра кухня»

Правий берег Херсонщини міцно укріплений, — ОК «Південь»

  • 11.04.2024, 11:25
  • 229

Там ворог не має жодного шансу на просування

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Про це в ефірі телемарафону повідомила речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк.

«Продовжуючи тему ворожого ІПСО, хочу підкреслити, що правий берег міцно укріплений. Ворог не має жодного шансу на просування. Вони спробували це під час своїх псевдовиборів. Але зрозуміли, що навіть на половині шляху в них не вистачить ані ресурсу, ані сил, ані можливостей», — пояснила Гуменюк.

Вона зазначила, що окупанти часто використовують дрони не лише по позиціях військових, а й по мирних мешканцях.

«Щодня маємо повідомлення про удари в такий спосіб по приватній оселі, по приватній автівці, по місцю скупчення людей навколо пункту незламності», — додала Гуменюк.

«росіяни вишукують способи, які дадуть їм хоч малесенький результат. Вже протягом кількох місяців вони намагаються штурмувати наші плацдарми. У них нічого не виходить, окрім, як втрачати свій особовий склад. Мінус 60% - це стійкий показник результату таких штурмів», — повідомила Гуменюк.

За минулу добу ворог здійснив шість штурмів. Минулого тижня росіяни спромоглися на 15−16 штурмів на день.

«Вони трохи змінили тактику. Це „тактика тарганів“ — вони розосередилися маленькими купками для того, щоб і наші зусилля розосередити. Однак їм це не вдалося. Ми прорахували такий штурм і дали відсіч. росіяни повернулися до сталої тактики, яку мають зараз — здійснюють 5−6 штурмів на день», — додала речниця ОК «Південь».

Схожі новини