Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Рада скасувала поняття «обмежено придатний»: подробиці

  • 22.03.2024, 17:15
  • 840

Військовозобов'язані із таким висновком мають знову пройти ВЛК

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Відтак чоловіки призовного віку, які отримали під час ВЛК висновок «обмежено придатний», повинні знову зробити медичний огляд.

Відповідні зміни передбачає ухвалений законопроєкт № 10 313, який визначає лише два стани: «придатний» і «непридатний» до військової служби. Повторна лікарська комісія має визначити, до якої саме категорії тепер віднести людину, якщо раніше її вважали «обмежено придатною».

Заступниця міністра оборони України з питань соціального розвитку Наталія Калмикова в етері телемаратону «Єдині новини» пояснила, що це «полегшить життя десяткам тисяч людей»

За її словами, з проханням урегулювати це питання неодноразово зверталися до різних органів влади рідні військових і самі військовослужбовці.

Як відомо, 21 березня Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт про забезпечення прав військовослужбовців і поліціянтів на соціальний захист.

Документ надає можливість перебувати на лікуванні до 12 місяців (зокрема за кордоном) без ВЛК, можливість звільнення військовослужбовців для догляду за хворою дитиною до 14 років і відпустки для військовослужбовців у випадку народження дитини або після поранення.

Схожі новини