Передплата 2024 «Добрий господар»

В Україні розформують кілька міністерств, — джерела

  • 09.03.2024, 17:45
  • 1 006

У Кабінеті міністрів України будуть суттєві скорочення. Йдеться про розформування щонайменше 5 із 19 наявних міністерств, якщо президент вирішить, що потрібно зекономити державні кошти

Фото ілюстративне із сайту Слово і Діло
Фото ілюстративне із сайту Слово і Діло

Про скорочення уряду напередодні на пресконференції повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Та жодної конкретики з цього приводу він не вказав.

«Триває робота зі зміни формату уряду. Зокрема, скорочення кількості міністерств. Хочемо скоротити кількість міністерств на третину, скоротити кількість державних службовців», — заявив Шмигаль, додавши, що влада також працює над створенням сильного Центру уряду, який зосередить на собі допоміжні, адміністративні функції.

Частину функцій скорочених міністерств мав би виконувати офіс прем'єр-міністра.

Однак, як зазначили у виданні, жодних робочих груп із цього приводу в уряді ще не збирали.

Тим часом Шмигаля, попри чутки, президент змінювати поки що не планує, оскільки, за інформацією анонімного джерела, прем'єр усіх влаштовує.

Окрім того, до українського прем'єра досі немає такої кількості негативу, через який його можна було б звільнити. Хоча, як зазначило джерело, на посаду Шмигаля деякі експерти вже висувають першого віцепрем'єра та міністра економіки Юлію Свириденко та голову правління НАК Нафтогаз України Олексія Чернишова.

За даними джерел, під скорочення можуть потрапити міністерства, у яких немає призначених керівників, або ті, чиї функції фактично здатні виконувати інші відомства. Насамперед йдеться про об'єднання «соціальних» міністерств.


Джерело: NV

Схожі новини