Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко на зустрічі з Домбровскісом закликав Єврокомісію швидко визначитись з переговорною рамкою

  • 07.03.2024, 14:52
  • 351

Петро Порошенко в Бухаресті в рамках Конгресу ЄНП провів зустріч із Виконавчим віцепрезидентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом. Порошенко закликав Єврокомісію вже в березні визначитися із переговорною рамкою, щоб швидко почати переговорний процес про вступ України в Євросоюз

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

«Поінформував його про військові потреби Збройних Сил України у протиповітряній та радіоелектронній боротьбі, снарядах, авіації та дронах. Подякував Європейській Комісії за представлення нової стратегії розвитку європейської оборонної промисловості, яка стимулюватиме зростання виробництва та постачання військової продукції Україні», — пише пʼятий президент у соцмережах.

«Ми обговорили шляхи імплементації механізму підтримки України розміром 50 мільярдів євро на основі програми політичних та економічних реформ, а також можливості використання заморожених російських активів на потреби української армії та відбудови нашої держави», — зазначає Порошенко.

Він також наголосив на важливості продовження Європейським Союзом режиму торговельних преференцій для України в умовах війни та вирішення питання розблокування польського кордону для української продукції.

«Закликав Європейську Комісію завершити роботу над звітом про виконання Україною умов та проєктом переговорної рамки у березні для забезпечення якнайшвидшого початку переговорів про вступ України до ЄС», — пише Петро Порошенко.

Схожі новини