Передплата 2024 «Добрий господар»

Як вибрати холодильник Hitachi для маленької кухні

  • 06.03.2024, 10:51
  • 528

Організувати комфортний робочий простір на маленькій кухні дуже важко

Повнорозмірну побутову техніку розставити так, щоб залишився простір, вкрай проблематично. Важливо, щоб холодильник був зручним, вміщав запас продуктів хоча б на тиждень та при цьому місця займав небагато.

В асортименті Hitachi точно знайдеться відповідний варіант. Підібрати його можна за п’ятьма критеріями.

Кількість камер

  1. Однокамерний холодильник — чудовий варіант для апартаментів, готельного номера, дачі. Його також можна поставити в зоні відпочинку, щоб під рукою завжди було смачненьке. Але для домашньої кухні однієї камери замало, особливо, якщо серед користувачів є любителі напівфабрикатів чи, навпаки, сезонних домашніх заготівель.
  2. Сайд-бай-Сайд — навпаки, занадто гігантський. Займає ледь не пів кухні, навіть якщо встановлювати його в нішу чи гарнітур.
  3. Двокамерний холодильник Hitachi — ідеальний варіант. Обов’язкова вимога — європейський тип компонування, тобто вузький та високий корпус, нижнє розташування морозильної камери.

Тип компресора

При плануванні маленьких квартир, кухні нерідко залишають без окремих дверей. Це привід звернути увагу на гучність роботи холодильника, адже його буде чутно в спальні. Рівень шуму залежить від способу встановлення, активних налаштувань, роботи холодоагентів. Найважливіший нюанс — різновид компресора. Звичайний зчиняє набагато більше галасу у порівняння з інверторним.

Добре, що останнім часом Hitachi якраз випускає лише пристрої з підтримкою інверторної технології. Тож немає ризику придбати невдалу модель.

Система розморожування

Ручна — «зірка» минулого століття. Скільки ж з нею мороки! No Frost — інша річ. Розморожувати самостійно не потрібно — процес повністю автоматизований та не потребує додаткового втручання. Залишається тільки регулярно мити холодильник, щоб не з’являвся запах та не розмножувалися патогенні мікроорганізми.

Загальний корисний об'єм

Те ж саме, що й габарити. Що менше, то краще, але в межах розумного. 300−350 літрів — оптимальний об'єм, якого вистачає для «холостяцького» житла і для помешкання, в якому проживає пара або сім'я з однією дитиною. При цьому співвідношення місткості холодильної та морозильної камери — приблизно 2:1 (наприклад, 215 літрів до 115).

Додаткові можливості

Серед корисних опцій, які можуть полегшити експлуатацію холодильника Хитачи:

  • Перенавішування дверцят;
  • нано-титановий фільтр, який знищує бактерії;
  • режим швидкісного суперзаморожування;
  • яскраве внутрішнє освітлення;
  • цифровий тактильний дисплей для керування налаштуваннями.

Вигідна експлуатація можлива, якщо девайс представляє високий клас енергоефективності. А++ — те, що потрібно, щоб заощаджувати на електроенергії.

Схожі новини