Передплата 2024 «Добра кухня»

«Моє завдання — провести низку дипломатичних зустрічей, аби дати нашим партнерам зі США зрозуміти, що нам потрібна зброя»

  • 13.02.2024, 14:29
  • 387

Петро Порошенко планує здійснити візити до Польщі, Німеччини та Ізраїлю

Петро Порошенко. Фото "ЄС"
Петро Порошенко. Фото "ЄС"

П’ятий Президент України Петро Порошенко планує здійснити візити до Польщі, Німеччини та Ізраїлю.

15 лютого у Варшаві Петро Порошенко проведе зустрічі з Міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським, Головою Комітету із закордонних справ Сейму Павлом Ковалем та депутатами Сейму Польщі для обговорення актуальних питань двосторонньої співпраці, в тому числі проблематики торговельних перевезень.

16−18 лютого на запрошення організаторів п’ятий президент України візьме участь у 60-й Мюнхенській безпековій конференції, де заплановані окремий виступ, двосторонні зустрічі з політичними лідерами держав-членів ЄС та представниками Республіканської партії США.

«За кілька днів у мене запланована поїздка на 60-ту сесію Мюнхенської безпекової конференції, їду туди на запрошення організаторів. Там планую передусім зустрітися з конгресменами республіканцями і зробити все можливе, щоб переконати їх пришвидшити постачання ракет, боєприпасів та F-16 для Збройних Сил. Моє завдання — провести низку дипломатичних зустрічей, аби дати нашим партнерам зі США зрозуміти, що нам потрібна зброя. Бо ніхто у світі не здатен дати нам настільки технологічної зброї», — сказав Петро Порошенко під час поїздки на східний фронт.

19−20 лютого у статусі члена Почесної Ради Міжнародного демократичного союзу Петро Порошенко здійснить «візит солідарності» до Ізраїлю у складі делегації високого рівня на чолі з Головою МДС Стівеном Харпером.

Схожі новини