Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

путін прагне відібрати нашу землю, — Зеленський

  • 05.02.2024, 14:50
  • 434

Президент Володимир Зеленський впевнений у небажанні рф досягнути миру. За його словами, путін хоче, щоб Україна була частиною рф

Володимир Зеленський. Фото преслужби Офісу пррезидента України
Володимир Зеленський. Фото преслужби Офісу пррезидента України

Про це глава держави заявив в інтерв'ю італійському телеканалу RAI.

«У тому, що треба переходити до процесу миру, тут немає ніякого дисконекту. Тут треба, щоб всі розуміли, як це відбувається, і яка ситуація. Перше. росія не хоче миру і не прагне миру. Для них мир — це програш. Вони не готові ні до чого. Спочатку вони не говорили відкрито — у них були, скажімо так, різні меседжі, — а зараз вони публічно про це говорять: „А ми не збираємось зупинятись, ми ще не виконали своє завдання“. А їхнє завдання, я наголошую, — зруйнувати повністю Україну», — акцентував він.

За словами Зеленського, через певний час рф публічно заявить, що хоче зруйнувати Україну.

«Повірте мені, мине якийсь час, і вони скажуть: „Наше завдання — зруйнувати Україну“. Так було з усім. З Кримом — вони його захопили, а сказали, що то не вони. А через рік сказали: „Це ми“. З Донбасом — „Це не ми“, потім сказали: „Це ми“. Спочатку сказали, що Донбас і Крим — це Україна, а потім сказали: „Ні, це росія“. Так буде і з цим мирним процесом. Тому що головне завдання путіна незмінне: зруйнувати нас, відібрати незалежність, відібрати цю землю, щоб Україна була частиною його рф, його імперії», — додав глава держави.

Схожі новини