Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сили оборони завдають втрат росіянам на півдні, — речниця

  • 27.01.2024, 11:20
  • 337

Окупанти то збільшують, то зменшують кількість штурмів, а потім із втратами повертаються на позиції

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформувала керівник об'єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Ми продовжуємо нищити те, що ворог підтягує, і саме тому вони змушені передислоковувати свою артилерію, до прикладу. Бо за минулу добу вибито просто 7 гармат з нашого напрямку, і це — серйозний удар по їхній спроможності далі бути боєготовими на цих позиціях», — зазначила речниця.

Відповідаючи на запитання про дані британської розвідки про зростання втрат військової техніки рф на 88%, а кількості втрат танків рф — на 95%, Гуменюк розповіла, що це, очевидно, є результатом контрбатарейної боротьби, яка не припиняється ані на хвилину.

«Ми продовжуємо нищити ворожі позиції, вишукувати місця дислокації техніки і розташування окопування, зокрема, звідки вони намагаються обстрілювати правий берег. Наша задача — вибивати їх якомога далі, і саме тому вони втрачають таку кількість артилерії і техніки», — заявила керівник об'єднаного пресцентру ОК «Південь».

Щодо даних британської розвідки про те, що війська рф активізувалися по всій лінії фронту, Гуменюк поінформувала, що у зоні відповідальності ОК «Південь» військові спостерігають таку собі «тахікардію» у російських штурмах.

«Вони збільшують і зменшують нервово, повертаючись на свої позиції із втратами, знову розробляють якісь жахливі плани і приходять до штурму, знову ж таки, пішим порядком, знов без прикриття броньованою технікою, і, зазнаючи втрат, повертаються на місце. Вони намагаються час від часу не давати нам спокою на цих позиціях, але все ж таки не мають успіху», — розповіла Гуменюк.

За її словами, з боку українських військових тривають роботи із закріплення на позиціях і розширення цих плацдармів.

Схожі новини