Передплата 2024 ВЗ

Найважливіші продукти для жінок, яким за 40

Після 40 років раціон має бути особливо збалансованим

Існують продукти, які не лише підтримують фізичну форму та здоров’я, а й надійно захищають жіночий організм від багатьох за­хворювань та швидкого старіння. Експерти рекомендують щодня включати їх до раціону.

1. Шпинат

Шпинат, хоча не завжди має привабливий вигляд, багатий на різноманітні мінерали і вітаміни. Високий вміст магнію у шпинаті знижує симптоми передменстру­ального синдрому (ПМС), спри­яє зміцненню здоров’я кісток, контролю рівня цукру у крові та зменшенню ризику астматичних нападів.

2. Насіння льону

Насіння льону, що містить зна­чні дози омега-3 жирних кислот, благотворно впливає на здоров’я серця і рівень цукру у крові. Що­денне вживання насіння льону має протизапальну дію на орга­нізм і сприяє нормалізації роботи кишечнику, особливо у період по­дразнень.

3. Журавлина

Журавлина, крім чудового сма­ку, збагачена фітонутрієнтами та антиоксидантами, що сприяють захисту від серцевих захворю­вань, карієсу та інфекцій сечови­відних шляхів.

4. Помідори

Помідори, які часто сприйма­ють як звичайний продукт, мають неабиякий вплив на здоров’я. Лікопін, що міститься в помідо­рах, знижує ризик розвитку раку грудей та захворювань серця, а також зміцнює кістки та знижує рі­вень холестерину.

5. Овес

Чудовий продукт для підтрим­ки здоров’я серця, покращує травлення, регулює артеріальний тиск та запобігає перепаду на­строю, пов’язаного з ПМС. Овес також знижує рівень холестерину та покращує функцію шлунково-кишкового тракту.

Схожі новини