Передплата 2024 «Добрий господар»

Окупанти посилити використання артилерії на Купʼянському напрямку, — речник

  • 23.01.2024, 16:35
  • 327

На Куп’янському напрямку російська армія активно застосовує артилерію та обстріли з мінометів

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

За минулу добу зафіксовано 720 обстрілів. Відбито 7 атак поблизу Білогорівки, Кліщіївки, Андріївки.

Про це заявив начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону.

«Найбільше ворожих атак відбили на Лимано-Куп'янському напрямку. Ворог тут продовжує свої атакувальні дії. Бойові дії відбувалися поблизу Сеньківки, Макіївки, Тернів, Серебрянського лісництво, Білогорівки», — зазначив він.

За його словами, вся смуга відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» є активною.

Він зауважив, що рашисти розпочали наступальні дії на початку жовтня і продовжують їх.

«Станом на сьогодні на Куп’янському напрямку ворог завдав 14 авіаційних ударів, використовує весь арсенал свого авіапарку — бомбардувальна, винищувальна авіація, гелікоптери вогневої підтримки», — зазначив Фітьо.

Речник додав, що російська армія активно застосовує дрони-камікадзе, «45 дронів використали лише за минулу добу по Куп’янському напрямку, по наших захисниках».

Водночас він відзначив, що дуже активно ворог застосовує артилерію та здійснює мінометні обстріли. Лише за минулу добу було зафіксовано 720 обстрілів, наголосив Фітьо.

«Нашим захисникам вдалося знищити 255 окупантів та 98 одиниць військової техніки, серед яких 7 танків, 14 БМП та 2 БТР», — наголосив речник Сухопутних військ.

На Бахмутському напрямку ворог також не полишає спроб атакувати українські позиції.

«7 атак відбито поблизу Білогорівки, Кліщіївки, Андріївки. 12 авіаударів, 28 дронів-камікадзе та 552 обстріли артилерійських та мінометних. 134 окупанти наші воїни відправили на концерт Кобзона та знищили 46 одиниць військової техніки», — розповів Фітьо.

Речник зауважив, що ЗСУ продовжують активну оборону і, коли є можливість, переходять до наступальних дій та покращують свої тактичні позиції.

Окрім того, в районі Горлівки противник не залишає спроб атакувати, але «успіхів у нього на цьому напрямку немає».

Загалом на Бахмутському напрямку і південніше ворог намагається здійснювати «якісь радикальні дії» використовуючи різні військові хитрощі, рельєф, погодні умови для того, щоб атакувати українські позиції.

«Це в них не виходить, і, відповідно, наші захисники тримають оборону», — додав Фітьо.

Схожі новини