Передплата 2024 «Добрий господар»

США планують великі протичовнові навчання у Тихому океані

  • 16.01.2024, 11:20
  • 382

Штати, Індія, Австралія, Південна Корея та Японія матимуть спільні протичовнові навчання біля острова Гуам у Тихому океані

Фото із сайту Yonhap
Фото із сайту Yonhap

Вони триватимуть із 16 січня до 25 січня.

Відомо, що під час навчань союзники тренуватимуть свою можливість боротися з підводними загрозами з боку ймовірних країн-противників.

Морські патрульні літаки з чотирьох країн Індо-Тихоокеанського регіону — Австралії, Індії, Японії та Південної Кореї - вирушили на американську базу ВПС Андерсон на Гуамі.

Австралія оголосила, що вона розгорнула два морські патрульні літаки Boeing P-8A Poseidon Королівських ВПС Австралії, які є основною протичовновою платформою служби.

Військово-морський флот Південної Кореї скерував приблизно 40 військовослужбовців та морський патрульний літак P-3 для участі у щорічних навчаннях «Морський дракон». Морські сили самооборони Японії задіяли для навчання морський патрульний літак Kawasaki P-1.

Під час навчань військовослужбовці на борту морських патрульних літаків навчаться виявляти та відстежувати підводні човни за допомогою засобів виявлення, включаючи радари та гідроакустичні буї, а також обмінюватися даними про цілі підводних човнів з іншими учасниками.

Заняття у класах також дозволять пілотам та льотним офіцерам із країн-учасниць будувати плани та обговорювати тактику з урахуванням можливостей та обладнання, розгорнутих їх відповідними силами.

Схожі новини