Передплата 2024 «Добра кухня»

«У час війни потрібно працювати над дитячими емоціями, які виражатимуться у спортивних поєдинках»

На Львівщині запроваджують шкільні спортивні ліги. Що очікує юних спортсменів?

Фото умовне з сайту pexels
Фото умовне з сайту pexels

У Львівській області стартує загальнонаціональний проєкт фізичного виховання школярів — «Шкільні ліги пліч-о-пліч». Мета шкільних ліг — сформувати лідерські риси через спортивні змагання з чирлідингу, футзалу, баскетболу, спортивного орієнтування, волейболу. Цього року проєкт реалізовуватимуть у двадцяти областях України. Учасниками зможуть стати понад 8 тисяч шкіл, а це майже 300 тисяч учнів.

Про це повідомив на брифінгу управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім'як.

Змагання в рамках «Шкільні ліги пліч-о-пліч» проходитимуть у п’ять етапів — шкільні, територіальні, районні, області, потім — Всеукраїнські. Творці проєкту хочуть, аби юні спортсмени привезли до шкіл якомога більше кубків зі Всеукраїнських поєдинків. Реєстрація на проєкт «Шкільні ліги пліч-о-пліч» триває до кінця січня. Турнір буде проходити до кінця навчального року. Чим більше учасників — тим цікавіші змагання.

«Цей проєкт — не стільки про спортивну складову і змагання, як про формування здорового ком’юніті, — каже Роман Хім'як. — Кубки у школах будуть мотивувати інших. Будемо звертатися до національного комітету, аби збільшити кількість видів спорту змагань „Шкільні ліги пліч-о-пліч“. Хочемо додати настільний теніс, кульову стрільбу».

За словами чиновника, в час війни потрібно працювати над дитячими емоціями, які виражатимуться у спортивних поєдинках. На Львівщині в проєкті очікують 500 тисяч учнів.

«Цей проєкт має на меті залучити максимальну кількість школярів до занять спорту, — зазначив на брифінгу голова Львівської ОВА Максим Козицький. — Це про здоров’я кожного окремого учня. Залучимо максимальну кількість тренерів, і, звичайно, дітей. Змагання будуть проводити з п’яти видів спорту. Нам би хотілося, аби в змаганнях брали не лише хлопці, це про гендерну рівність, про однакове виховання та однакові можливості. За останніх десять років на Львівщині зроблено 400 спортмайданчиків, маленьких стадіонів біля шкіл. Змаганням мають бути присутні. Пам’ятаю себе: наскільки мені було виїхати в інший район, чи іншу школу. Взяти участь у змаганні і перемогти. Маємо вчити дітей перемагати».

Схожі новини