Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Жовкві відкриють музей вишиваних ялинкових кульок

А майстриня Галина Ковальська вже працює над писанками-«бандерівками»

Міський голова Жовкви Олег Вольський повідомив для «ВЗ», що за кілька днів міську живу ялинку, що у центрі міста, розберуть, а кульки ручної роботи з Книги рекордів України стануть експонатами новоствореного музею ялинкових прикрас.

«Відкриємо у Жовкві музей ялинкових прикрас, — каже Олег Вольський. — Тут будуть кульки у патріотичному стилі, які виготовила наша майстриня Галина Ковальська. Поліція досі не знайшла винних у крадіжці кількох кульок з ялинки. Є підозри, хто це міг красти. Нові кульки вже не зможуть вкрасти, бо ялинку цілодобово охороняють».

Тим часом, жовківська вишивальниця Галина Ковальська повідомила для «ВЗ», що не втрачає надії на повернення своїх кульок. Каже, готова заплатити дві тисячі гривень за кожну кульку львів'янам, які їх перекупили у жовківських крадіїв. Злодії продали ялинкові прикраси львів'янам. Нагадаємо, у грудні кульки-вишиванки ручної роботи увійшли до Книги рекордів України, а вже через кілька днів кілька робіт поцупили невідомі.

Читайте також: «При створенні авторської вишиванки найважче вгодити чоловікам«

"Покупці зі Львова не могли не знати, що ці кульки — з Книги рекордів, бо вони великі та нестандартні. Вклала в ці кульки душу, працювала над ними тривалий час. Вже не маю надії, що поліція розшукає крадіїв. Але все одно готова заплатити за кожну кульку дві тисячі гривень. Все ще сподіваюсь, що ті, хто купив їх у жовківських алкозалежних, звернуться до мене і віддадуть кульку удвічі дорожче, — продовжує розмову Галина Ковальська. — Зараз працюю над писанками, які встановимо у Жовкві на Пасху. Мені приснився стиль писанок. Назву їх «бандерівками».

Схожі новини