Передплата 2024 ВЗ

Молодих спортсменів з Києва не впустили у львівське укриття

Тренер змушений був викликати поліцію. Під час другої хвилі тривоги, коли місто атакували ракети діти вже були під захистом

У Львові надалі закривають на ключ укриття, хоча кілька місяців тому мер Львова Андрій Садовий пригрозив: якщо не буде доступу — власник приміщення буде покараний. Прикра історія 29 грудня трапилася у Львові з групою молодих спортсменів-футболістів з Києва. Мама спортсмена Влада — Оксана Грішина розповіла «ВЗ», що її син разом з колегами на змаганнях у Львові, мешкають в готелі «Волтер». Проблема виникла в укритті на вулиці Промисловій, 52.

Коли вночі над містом літали ворожі «Шахеди», тренер оперативно повів своїх спортивних вихованців в укриття, що поруч з готелем. Але укриття на вул. Промисловій, 52, було замкнене… Уся команда безуспішно намагалася знайти власника ключів.

«Ми підійшли до охоронця, щоб спитати, де найближче укриття. Але ніхто нічого не знав… Хтось відповів, що десь там. Нарешті знайшли з охоронцем укриття, а там висячий замок. Я зателефонував у поліцію, на „гарячу лінію“ Львова, — розповів для „ВЗ“ тренер команди. — Потім відбій тривоги. Далі знову тривога. Приходимо в укриття, а воно зачинене. Потім біля укриття почали збиратися люди, які теж хотіли туди потрапити. Раптом підійшов якийсь чоловік і відкрив укриття. Ми зайшли. Мені зателефонували з Шевченківського району, бо я робив зауваження, почали щось пояснювати про цілодобову і не цілодобову роботу укриттів. Для мене ці діти, як рідні. Маю їх захистити. Порадили пошукати цілодобові укриття на сайті міської ради. Мене попросили зателефонувати на номер 1580 („гаряча лінія Львова“), щоб я закрив заяву».

У Львівській міській раді не могли уточнити «ВЗ» скільки за 29 грудня надійшло скарг на «гарячу лінію» щодо закритих укриттів…

Схожі новини