Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ЗСУ можуть взяти під вогневий контроль трасу М17 через Армянськ, — ОК «Південь»

  • 22.12.2023, 16:15
  • 445

Єдина траса М17 через Армянськ, якою росіяни постачають живу силу і техніку на материкову частину України, «може опинитися під дуже потужним вогневим контролем Сил оборони»

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Про це в ефірі телемарафону повідомила речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк.

Так вона розповіла про логістичні проблеми окупантів на Кримському півострові.

«На Кримському півострові дійсно зосереджено накопичення і техніки, і живої сили, це відомий хаб, з якого ворог намагається живити свої підрозділи, які працюють на материковій частині України, і час від часу звідти їм вдається потроху підтягувати ці ресурси, хоча ця робота з оновлення людей і техніки для них надзвичайно складна», — зазначила вона.

За словами речниці, фактично єдина траса, яка дозволяє повноцінно використовувати себе для поповнення ресурсів — це М17 через Армянськ, бо всі інші містять в собі мости і неповноцінно функціонують. А М17. «Ворог відчуває, що дуже скоро може опинитися під дуже потужним вогневим контролем Сил оборони. Вже і зараз росіяни не почуваються там спокійно», — наголосила Гуменюк.

Також вона зауважила, що «цей напрямок використовують росіянии для гуманітарного забезпечення півострова, оскільки на ньому зосереджено потік цивільного транспорту росіян».

Щодо ситуації у Керчі та на Керченському мосту, то речниця наголосила, що «триває бойова робота, яка поки не може розголошуватись в повному обсязі».

Вона додала, що наразі триває підготовча робота Сил оборони.

Схожі новини