Передплата 2024 «Добра кухня»

Міжнародні партнери допоможуть Україні розбудувати оборонну IT-інфраструктуру, — Міноборони

  • 24.11.2023, 17:55
  • 563

Вона може змінити хід війни

Фото Міноборони України
Фото Міноборони України

Про це повідомила пресслужба Міноборони за підсумками 15-го щорічного оборонного форуму Halifax International Security Forum у канадському Галіфаксі.

«Форум зібрав представників дипломатичних та оборонних відомств, провідних міжнародних ЗМІ та експертів, а також компанії з багатьох країн світу, більшість яких вже є союзниками України. Однією з головних тем форуму була війна в Україні, інструменти для підвищення ефективності українського війська, технології, що можуть змінити хід війни. Українська делегація поділилася успішними технологічними рішеннями на полі бою та заохотила партнерів приєднатися до співпраці у галузі IT та інновацій», — йдеться у повідомленні.

Також заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко під час виступу на форумі наголосила, що в Збройних силах багато талановитих та кваліфікованих людей, які вдаються до неординарних рішень для досягнення переваги над ворогом.

«Нам дуже пощастило, що в наших Збройних силах є стільки талановитих та кваліфікованих людей, які пропонують різноманітні рішення — використання дешевих безпілотників, що завдають мільйонних збитків армії окупантів. Або 3D-принтери для виробництва запчастин. Більше того, у нас часто не вистачає часу чи ресурсів, і, як наслідок, швидкі, але розумні внутрішні рішення стають важливими для досягнення переваги над нашим ворогом», — наголосила Черногоренко.

За даними пресслужби, під час форуму українська делегація мала кілька зустрічей: зі спеціальним представником США з питань економічного відновлення України, заступником помічника Генерального секретаря НАТО, Міністром оборони Естонії та представниками оборонного сектору Канади.

Схожі новини