Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На проспекті Свободи заклали алею міжнародної підтримки України

Перше дерево посадив Надзвичайний і Повноважний Посол Іспанії в Україні Рікардо Лопес-Аранда Хагу

Фото Юрія Котика
Фото Юрія Котика

У Львові, на проспекті Свободи з’явилася алея міжнародної підтримки України. Іспанські дипломати разом з громадськими та політичними діячами Львова висадили перший саджанець клена-явора, як символ міцної дружби між Україною та Іспанією. З початку широкомасштабного вторгнення рф іспанці присилали у прифронтові зони України чимало гуманітарної допомоги. Дерево на алеї міжнародної підтримки посадив Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні Рікардо Лопес-Аранда Хагу.

«Уряд Іспанії неодноразово ухвалював рішення, щоб допомогти Україні у військовому та в гуманітарному плані, — розповів заступник начальника Львівської ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександр Кулепін. — З початку повномасштабної війни рф іспанський народ показав свою підтримку, прихистивши у себе сотні тисяч українців».

У Львові росте частинка Іспанії

Як розповів для «ВЗ» громадський діяч Львова Юрій Котик, мета цієї алеї - показати жителям Львівщини та усім гостям Львова, що цивілізований світ пам’ятає про Україну та готовий і надалі допомагати у військовій і гуманітарній сферах.

«Головна ідея алеї, аби країни, які нам допомагають ми увіковічнили у Львові, в нашому регіоні, — наголошує Юрій. — Дерево — символ нового, символ зростання. Іспанці підтримують Україну гуманітарною допомогою. Дають військову техніку, навчають в себе наших хлопців, які служать в ЗСУ. Ми щиро вдячні іспанцям за те, що вони для нас роблять. Посаджене дерево стане частинкою Іспанії у Львові. Наступні дерева на цій алеї посадять інші міжнародні посли тих держав, які щиро допомагають Україні».

Схожі новини