Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині висадили 6 тисяч саджанців у пам‘ять про загиблих захисників

До акції одночасно приєдналися активісти з усієї України, окрім окупованих територій, та сім країн світу

Фото Анни Крисюк
Фото Анни Крисюк

У Старосільському лісництві Яворівського району Львівщини висадили шість тисяч саджанців дерев: дуба, клена, модрини, ялини… Це була Всеукраїнська акція «Ліси захисників і захисниць України» (в рамках Всесвітнього дня довкілля). До акції одночасно приєдналися активісти з усієї України (окрім окупованих територій) та сім країн світу. Учасники зі США приєдналися до садіння дерев 18-їй годині за київським часом, оскільки є суттєві розбіжності в часопису поясі.

Про це повідомила для «ВЗ» одна з ініціаторок акції «Ліси захисників і захисниць України», голова БФ «Озеленення України» Анна Крисюк.

«Ми планували посадити мільйон саджанців, але настільки постаралися і люди активізувалися, що посадили 3 мільйони майбутніх дерев, — каже Анна. — Загалом садили в сімох країнах світу та тридцяти локаціях. Лише на Львівщині садили у шести місцях. Окрім традиційних ялини та модрини, в деяких лісгоспах України садили магнолії, клени, липи».

Захід стартував із виконання Гімну України разом із відомою українською співачкою Наталією Валевською. Учасники хвилиною мовчання вшанували загиблих на фронті Героїв України. Садити ліс у Старосільське лісництво прийшли волонтери, школярі, громадські діячі… Було багато захисників, які приїхали з передової у заслужену відпустку.

Основна мета цього проєкту — озеленити планету, а також вшанувати символічним висадженням дерев честь і памʼять воїнів, які віддають свої життя за Україну.

«Наша мета — висадити 100 мільйонів дерев і відновити екосистему планети, обʼєднуючи людей. Акцію „Ліси захисників і захисниць України“ висадку присвячуємо нашим Героям. Кожне дерево, яке посадили сьогодні, стане символом життя і непохитної стійкості нашого народу, символом мужності та надії на краще майбутнє для всіх нас», — наголосила Анна Крисюк.

Нагадаємо, це не перша акція садіння лісу у форматі телемарафону. Проєкт організували з нагоди Дня довкілля в межах глобальної екоініціативи Greening of the Planet та державної програми «Зелена країна» за підтримки державного підприємства «Ліси України».

Схожі новини