Передплата 2024 «Добра кухня»

Пізня вечеря

  • 16.11.2023, 20:00
  • 1 099

Існує переконання, що їсти на ніч шкідливо для здоров’я, та й вечірні перекуси сприяють збільшенню ваги. Однак це не більше, ніж міф

Німецькі вчені дійшли висновку, що на вагу людини впливає не час доби, в яку вона приймає їжу, а виключно її калорійність. За вечерею ми буваємо непомірні, їжа перевищує реальні потреби організму в калоріях.

Вчені зазначили, що велику роль у набутті над­мірної ваги відіграє алкоголь. Любителям пропус­тити чарочку увечері треба знати, що тим самим вони сприяють набору зайвих кілограмів. Алко­голь містить стільки ж калорій, як і деякі жири.

Їда у пізній час доби не веде до жирових відкладень в більшій мірі, ніж їда вдень. Кало­рії, одержані під час нічної їжі, все одно вико­ристовуватимуться організмом тоді, коли він цього потребує.

Після 18-ї години краще не їсти продукти, що містять так званий швидкий цукор (білий хліб, тістечка, шоколад). Вночі підшлункова залоза виробляє більше інсуліну, тому його вміст у крові підвищується, а інсулін спонукає організм запасати жири. Краще їсти солодощі вранці або вдень. Увечері ж — включити у меню печене м’ясо і птицю, нежирну рибу і овочі.

Валентина Миколів.