Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Німеччина скоротить виплати всім біженцям

  • 07.11.2023, 18:45
  • 1 224

Канцлер ФРН Олаф Шольц і глави земельних урядів домовилися, що з 2024 року соцвиплати для всіх біженців будуть скорочені

Німеччина. Фото умовне
Німеччина. Фото умовне

Про це повідомляє DW.

Право на соцдопомогу шукачі притулку зможуть отримати тільки після трьох років отримання урізаної допомоги, а не через півтора, як зараз. А до цього федеральний центр виплачуватиме за кожного шукача притулку в Німеччині загальну суму в розмірі 7500 євро на рік.

Також вирішено видавати біженцям спеціальну карту для оплати послуг, що обмежить їхній доступ до готівки. З цією метою робоча група до кінця січня має розробити відповідну модель.

Що стосується біженців з України, то після закінчення 36 місяців, у разі проживання в гуртожитках, вони отримуватимуть лише «ті виплати, які їм справді необхідні». Це ж правило торкнеться мігрантів, які підлягають захисту, і мігрантів, з перебуванням яких Німеччина змушена миритися.

Уряд ФРН вважає, що скорочення дадуть змогу землям і комунам заощадити 1 млрд євро.

Міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер висловив задоволення компромісом, зазначивши, що це не тільки полегшить фінансове становище земель і комун, а й «послабить притягальну силу соціальної держави Німеччина» для мігрантів.


Джерело: DW

Схожі новини