Передплата 2024 «Добрий господар»

Урсула фон дер Ляєн заявила, що 12 пакет санкцій ЄС проти росії оголосять наступного тижня

  • 04.11.2023, 20:15
  • 720

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн 4 листопада прибула до Києва та виступила у Верховній раді

Урсула фон дер Ляєн. Фото з мережі
Урсула фон дер Ляєн. Фото з мережі

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

«На наступному тижні ми оголосимо новий 12-ий пакет санкцій про рф. Ми будемо впроваджувати санкції поки не настане мир», - заявила фон дер Ляєн.

Вона також зазначила, що Європа багато вчиться в України, якій не треба вчитися, як бути європейцями, оскільки, зазначила президентка Єврокомісії, українці вже є європейцями.

«Я впевнена, що ви можете досягнути свої амбіційні цілі і відкрити процес перемовин вже цього року про вступ в ЄС. Європа хоче інвестувати у вас. І тому ми запроваджуємо план, який надасть 50 млрд € для вас. Це більше ніж будь-яка країна отримувала після плану Маршала», — заявила фон дер Ляєн.

За її словами, важлива задача — максимально ефективно використовувати ці гроші, тому ЄС разом із Україною розробляли план реформ.

«Ви вчите нас справжньому значенню Європи. Ми привозимо солідарність народу Європи до вас. Але ми не привозимо Європу сюди, так як вона вже тут. Разом ми можемо перемогти в цій битві та закінчити побудову нашого союзу. Разом ми і є Європа», — резюмувала президентка Єврокомісії.

У новому пакеті можуть бути присутні понад 100 фізичних та чотири десятки юридичних осіб. Обговорюється також заборона працевлаштування росіян на роботу в так звані «чутливі» сектори й репатріації російських активів у ЄС.

Вміст 12-го пакета санкцій ЄС ще може змінитись перед тим, як Європейська комісія офіційно представить його державам-членам.

Схожі новини