Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Після зустрічі щодо миру в Україні домовилися організувати «установчий Глобальний саміту миру»

  • 29.10.2023, 19:40
  • 525

Під час зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики, що відбулася на Мальті, сторони обговорили ініціативу щодо установчого Глобального саміту миру. Вони планують здійснювати необхідні кроки для підготовки до цього заходу

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Про це йдеться у заяві співголів(Мальта/Україна) за результатами зустрічі.

«На зустрічі на Мальті сторони опрацювали такі напрямки із досягнення всеосяжного, справедливого та міцного миру: „Ядерна та радіаційна безпека“, „Продовольча безпека“, „Енергетична безпека“, „Звільнення всіх полонених і депортованих осіб“ і „Відновлення територіальної цілісності України“. Було обговорено ініціативу щодо установчого Глобального саміту миру на рівні глав держав та урядів, і сторони планують здійснювати необхідні кроки для підготовки до цього заходу», — йдеться у повідомленні.

Учасники предметно обговорили основні принципи, на яких має бути досягнутий та ґрунтуватися всеосяжний, справедливий і міцний мир для України.

Відомо, що радники з питань національної безпеки та радники із зовнішньої політики продовжуватимуть тісно співпрацювати задля забезпечення якнайширшої міжнародної підтримки для досягнення всеосяжного, справедливого та міцного миру для України й усього світу.

Схожі новини