Передплата 2024 «Добрий господар»

На Мальті стартувала зустріч щодо української Формули миру

  • 28.10.2023, 12:30
  • 416

На Мальті розпочалася зустріч щодо української Формули миру

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

На Мальті тривпє зустріч зовнішньополітичних радників та радників з питань національної безпеки щодо української Формули миру.

Про це повідомив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

Відомо, що у зустрічі беруть участь понад 65 країн — Захід, Глобальний Південь.

«Дипломатичні зусилля України дають результати: міжнародна підтримка української Формули миру зростає. Велика кількість країн Глобального Півдня, які залучені до зустрічі, є підтвердженням цього. Це справді демонстрація того, що світ зацікавлений у справедливості та перемозі України. російські фейки про втрату інтересу до України не справдилися. Над реалізацією Формули миру, запропонованої президентом Зеленським, з кожним місяцем працює все більше держав світу з усіх континентів. Зустріч на Мальті - це про конкретику», — пояснив він.

Також керівник ОП повідомив, що будуть презентовані та обговорені конкретні плани реалізації 5 пунктів Формули миру: ядерна безпека, енергетична безпека, продовольча безпека, гуманітарний напрямок (звільнення полонених та депортованих осіб), відновлення територіальної цілісності України та світового порядку.

«Ці плани були напрацьовані робочими групами, до яких увійшли представники посольств різник країн, а також експерти. Рухаємося до Глобального саміту миру лідерів держав. Працюємо над спільним баченням нашої Формули з країнами світу. Тріумф міжнародного права — це справедливий мир, в якому агресор зазнає поразки», — зауважив глава ОП.

Схожі новини