Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ізраїль погодився відкласти наземну операцію у секторі Гази

  • 25.10.2023, 20:15
  • 469

​Ізраїль погодився відтермінувати наземну операцію у секторі Гази, поки США не встановлять у регіоні протиповітряну оборону для своїх військ 🔻підписатися

Фото із відкритих джерел
Фото із відкритих джерел

Відомо, що Пентагон планує розгорнути майже десять систем ППО у регіоні, зокрема — для захисту американських військ, які служать в Іраку, Сирії, Кувейті, Йорданії, Саудівській Аравії та Об'єднаних Арабських Еміратах.

Американські військові та інші посадовці вважають, що війська США стануть мішенню для бойовиків після початку вторгнення. Тому США переконують ізраїльтян зачекати, поки ППО не буде розміщена, ймовірно, наприкінці цього тижня.

Тому Ізраїль поки що погодився на прохання США розмістити системи ППО для захисту американських військ у регіоні напередодні очікуваного наземного вторгнення в Газу. Таке заявили американські та ізраїльські чиновники.

Також джерела видання повідомили, що Ізраїль враховував постачання гуманітарної допомоги цивільному населенню у Газі та дипломатичні зусилля, спрямовані на звільнення більшої кількості заручників, яких утримує ХАМАС.

Схожі новини