Передплата 2024 «Добрий господар»

Чоловік і дружина намагалися вивезти із України майже 6 млн гривень у панчохах (ВІДЕО)

  • 24.10.2023, 19:40
  • 838

На пункті пропуску «Шегині-Медика» затримали подружжя, яке намагалося вивезти з України понад 145 тисяч швейцарських франків. Вони заховали гроші під одяг та у взуття і обрали смугу «зелений коридор»

Фото митників
Фото митників

Як повідомили у Львівській митниці, на пункт пропуску «Шегині» приїхав 58-річний мешканець Винників за кермом легковика «SKODA KODIAQ» та його 53-річна дружина. Вони планували їхати до Польщі. Для митного контролю чоловік обрав смугу руху «зелений коридор». Так він підтвердив, що не перевозить речі та цінності, які потрібно декларувати чи оподатковувати.

Та вже під час огляду митники виявили, що мешканці Львівщини переховують у взутті та під одягом купюри номіналом від тисячі до десяти франків.

«Працівники митниці спільно з прикордонниками виявили у чоловіка 61 050 швейцарських франків, що за курсом НБУ становить 2 млн. 500 тис. 333 гривні. У пасажирки знайшли 84 330 швейцарських франків, що в еквіваленті становить 3 млн. 453 тис. 777 гривень», — йдеться у повідомленні.

Вони порушили правила декларування валютних цінностей. Покарання передбачає штраф — 20 відсотків суми, що перевищує дозволену законодавством України. Чоловікові та дружині повернули 10 тисяч євро. Решту валюти тимчасово вилучили.

Невдовзі справу розглядатимуть у суді.

Схожі новини