Передплата 2024 «Добрий господар»

Дрони, приціли і рації для захисників

  • 07.10.2023, 10:28
  • 424

Петро Порошенко передав у підрозділи Сил оборони чергову партію дефіцитної техніки — півтори сотні дронів, тепловізійні приціли та радіостанції

«За моєю спиною — справжня сучасна Велика китайська стіна, яка допоможе нашим воїнам тримати навалу варварів. 150 легендарних дронів DJI Mavic для багатьох підрозділів. 31 снайперський приціл Archer і професійні радіостанції Motorola», — написав Порошенко на своєму телеграм-каналі.

«Одразу ж ці смаколики розподіляються рівномірно по війську. Частина „Мавіків“ вже полетіла до 33-го батальйону, який бере участь в кривавих боях на Запоріжжі та виконує стабілізаційні дії на Сумщині. 20 прицілів поїдуть до Школи снайперів Сухопутних військ, а ще 11 повністю озброять кілька груп снайперів ССО», — пише Порошенко.

«Наші Сили спеціальних операцій будуть оснащені цими прицільними снайперськими тепловізійними комплексами. Ми загалом купуємо 370 комплексів. Тут в цьому комплексі є вбудована метеостанція, є дальномір, бачить він ворога на 3 кілометри. Працює з калібрами 308, 338. І всі снайпери, які будуть озброєні цими комплексами, будуть нищити ворога», — говорить Порошенко.

«Мавіки» — це очі для розвідки ворожих позицій. Дрон бачить набагато далі, вище, щоб хлопці не потрапили в засідку", — кажуть військові.

«Половина дронів, які отримує 33-й батальйон, йде в Роботине. Там сьогодні вирішується доля нашої перемоги. Ми робимо все для того, аби ворогу ніде не було спокійно, поки він на українській землі», — наголошує Петро Порошенко.

Схожі новини