Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Як бійці УДА знищили російський літак

  • 06.10.2023, 10:41
  • 544

Петро Порошенко у соцмережах оприлюднив відео, зняте бійцями Української добровольчої армії. Один з військових влучним пострілом з ПЗРК «Игла» збив російський військовий літак «Су»

Навчальний Центр УДА
Навчальний Центр УДА

«Хлопці, яким ми передали тренажер для навчання операторів ПЗРК — вже встигли навчитися та підірвати російську СУшку. (Ось, що таке правильні інвестиції). Дякую за відео Українській добровольчій армії - УДА. Хлопці, це — неперевершено», — написав пʼятий президент.

Торік Петро Порошенко передав у військовий Навчальний Центр Української добровольчої армії сучасний тренажер для підготовки операторів ПЗРК. Керівник центру — заступник Командувача УДА Роман Танетко з позивним «Рембо», депутат Дніпропетровської облради від «Європейської Солідарності», колишній командир штурмової роти, очільник осередку ГО «Res_Publica. Брати по Зброї» у Дніпрі.

У 2014-му «Рембо» добровольцем пішов в АТО. Був у найгарячіших точках: Авдіївці, Волновасі, Пісках, Красногорівці. Тож добре знає, наскільки важливим є навчання військовій справі.

У Навчальному Центрі УДА готують артилеристів, парамедиків, штурмові загони, аеророзвідку. Інструктори — люди з великим військовим досвідом. А випускники воюють на найгарячіших ділянках фронту.

Тренажер для операторів ПЗРК коштує більше півтора мільйона гривень, у черзі за ним стоять підрозділи ЗСУ, пояснив Порошенко. «Підготовка операторів ПЗРК вкрай актуальна, російські загарбники, агресори перейшли до нової тактики щодо атак по цивільних об'єктах. Під ударом знаходяться об'єкти критичної енергетичної інфраструктури. Ми бачимо, що різко зростає активність повітряних сил росіян на фронті, і саме тому сьогодні досвідчені оператори, які зможуть захистити українське небо, потрібні як повітря», — сказав тоді пʼятий президент.

Кожен збитий ворожий літак — це десятки мільйонів доларів і сотні врятованих життів українців. Тож цей тренажер — гарна інвестиція, переконаний Петро Порошенко.

Схожі новини