Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Розраховую на потужну адвокацію Великої Британії на саміті НАТО у Вашингтоні на користь України»

  • 05.10.2023, 09:20
  • 525

Петро Порошенко, який взяв участь у Конференції Консервативної партії Великої Британії в Манчестері, в ефірі BBC розповів про ключові фактори для перемоги України у війні проти російської агресії. Порошенко подякував британцям за підтримку та лідерство у наданні ЗСУ новітньої зброї і закликав забезпечити потужну адвокацію Україні перед самітом НАТО у Вашингтоні у наступному році

«Ви зустрічалися з офіційними особами, включаючи Міністра закордонних справ, щоб поговорити про підтримку України. Насамперед, чого ви хочете від делегатів, з якими ви говорите сьогодні на конференції?», — запитала ведуча BBC.

«Перш за все, моя місія тут полягає в тому, щоб подякувати британцям за унікальну двопартійну підтримку та подякувати консерваторам за величезне лідерство під час російської агресії. Сьогодні ми отримуємо британські Challenger, фантастичної ефективності ракети Storm Shadow, які Велика Британія доставила нам вперше у світі», — сказав п’ятий президент.

«Ключові фактори нашої перемоги — це єдність довкола Збройних Сил України, єдність українського народу та єдність наших партнерів у нашій боротьбі не лише за український суверенітет, за українську землю, а й за свободу та демократію в усьому світі. Ми боремося за безпеку континенту, за стабільну безпекову ситуацію. І ми обговорюємо це тут з міністрами, з депутатами. Я дуже вражений рівнем підтримки, яку Велика Британія демонструє Україні», — зазначив Порошенко.

«Нам потрібна не тільки зброя, нам потрібні санкції, щоб скоротити можливість росії фінансувати війну, скоротити російський експорт. Це — ефективний спосіб оборони та захисту свободи і демократії. І пункт номер три — це фінансова допомога, яка підтримує Україну», — наголосив Порошенко.

«І не менш важливе: ключовим компонентом для завершення війни, ключовим компонентом перемоги України є майбутнє членство в НАТО. Ми чекаємо, ми тримаємо кулаки за величезну адвокацію Великої Британії на користь України на майбутньому саміті НАТО у Вашингтоні, який відбудеться у 2024 році», — сказав Петро Порошенко.

Під час Конференції Петро Порошенко також обговорив збільшення і прискорення постачання зброї, амуніції та ракет із Міністром закордонних справ Великої Британії Джеймсом Клеверлі, Міністром оборони Грантом Шаппсом та іншими впливовими політиками Сполученого Королівства.

«Сьогодні Велика Британія один з найважливіших наших партнерів. Вона серед лідерів у наданні нам сучасної зброї. І ми вдячні британському народові та владі за це. Я також наголосив, що зараз Україна воює на передньому фланзі НАТО, тому заслуговує на членство в Альянсі. А як перший крок — повинна отримати запрошення приєднатись до Вашингтонського договору НАТО на наступному ювілейному Саміті у столиці США», — повідомив Петро Порошенко.

Схожі новини