Передплата 2024 «Добра кухня»

Жінка відсудила 85 тисяч за смерть свого собаки, якого загриз інший пес

  • 04.09.2023, 18:20
  • 1 042

Мешканка Львова відсудила 85 тис. гривень у людини, що наглядала за собакою, який загриз її пса

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Як йдеться у матеріалах суду, сталося це 16 серпня 2022 року під час прогулянки доньки позивачки із собакою породи лабрадор ретривер на прізвисько Петрос. Тоді із двору будинку вибігла собака породи американська акіта і накинулась на Петроса.

Донька позивачки намагалась відігнати чужого собаку, відтягувала свого, голосно кричала та кликала на допомогу людей. Та значно собака, який був без намордника, нашийника та повідка, сильно покусав лабрадора.

Через кілька хвилин з будинку вибіг власник американської акіти, відтягнув свого собаку та повернувся з ним у квартиру, не запропонувавши постраждалій тварині жодної допомоги.

Із сусіднього будинку вийшла сусідка та винесла перекис водню, щоб обробити Петросу рани. Жінка також повідомила, у якій квартирі живе власник пса-нападника. Дочка власниці зателефонувала матері і розповіла, що сталося.

Хазяйка Петроса пішла у квартиру, де проживає власник американської акіти, та спитала, його, як так сталось, що його собака без нагляду був сам па вулиці. Він сказав, що був зайнятий, оскільки в нього була онлайн конференція по роботі.

Постраждалого собаку зранку наступного дня відвезли у ветеринарну клініку, де він помер.

У позовній заяві вказано, що спочатку власник американської акіти визнав свою провину та погодився відшкодувати всі витрати, однак потім відмовився від своїх слів і навіть намагався погрозами залякати позивачку.

Жінка звернулася до суду з проханням стягнути з власника собаки матеріальну шкоду.

Суд ухвалив рішення стягнути з чоловіка на користь власниці лабрадора понад 75 тис. матеріальних збитків. У цю суму входить ціна собаки та витрати на його транспортування та лікування. Також власник американської акіти мусить виплатити жінці 10 тис. гривень моральної шкоди і 4,6 тис. грн судового збору.

Адвокатка відповідача у коментарі Zaxid.net заявила, що її клієнт не є власником американської акіти. Він доглядав її, поки власниці не було. На думку захисниці, розмір заявлених позовних вимог є значно завищеним, а позивачкою не доведено причинно-наслідковий зв`язок між завданими собакою відповідача укусами та смертю собаки.

За її словами, лабрадор не був вакцинований і йому було понад 10 років, що могло стати причиною смерті.

Відповідач заявив, що готовий відшкодувати власниці лабрадора лише 20 тис. грн.

Американська акіта належить до переліку небезпечних порід собак. Вага дорослого собаки може сягати 60 кг, а зріст у холці - до 70 см. Таких собак можна використовувати для охорони житла чи для полювання.

Схожі новини