Передплата 2024 «Добрий господар»

Коломойському обрали запобіжний захід: він не платитиме заставу

  • 03.09.2023, 08:15
  • 1 177

Шевченківський суд міста Києва обрав запобіжний захід Ігорю Коломойському — тримання під вартою на 2 місяці або внесення застави 509 млн. грн

Фото із зали суду
Фото із зали суду

Про це повідомили журналісти із зали суду.

Суд обрав запобіжний захід Ігорю Коломойському — тримання під вартою на 2 місяця з альтернативою застави понад 509 млн грн.

Також він повинен здати усі документи й не спілкуватися зі свідками. Оскаржити рішення адвокати можуть впродовж п’яти днів.

«Та нормально. Ігор Валерійович. Ви ж бачили все. Людина приїхала. Вдягла на всякий випадок спортивний костюм — мало яке рішення буде. Прийняли — спокійно поїхала», — сказали його захисники.

Адвокати Коломойського повідомили, що наразі очікують текст судового рішення. Вносити заставу не планують, подаватимуть апеляцію. За їх словами, олігарха привезли до будівлі СБУ на Аскольдовому провулку.

«Суд навіть не зазначив, на який рахунок якого суду переказувати ці кошти. Це перше. По-друге, у слідчого судді немає повноважень визначати місце утримання особи. Це визначає орган досудового розслідування, є відповідна особа. Чим керувався суд — я хочу подивитися в судовому рішенні», — зауважив Олександр Лисак.

Вони також пояснили причини відтермінування судового засідання — Коломойському банально треба було доїхати з Дніпра в суд у Київ.

Схожі новини