Передплата 2024 «Добре здоров’я»

За прославляння СРСР: на Львівщині судитимуть двох місцевих мешканців

  • 30.08.2023, 16:00
  • 640

Їм загрожує обмеження волі до восьми років

Фото очевидців
Фото очевидців

На Львівщині судитимуть двох місцевих мешканців, які публічно підтримували збройну агресію рф.

Про це повідомили в Управлінні СБУ у Львівській області.

Зокрема, до суду скерували обвинувальний акт щодо 59-річної мешканки Сокальщини, яка прославляла «світле минуле в СРСР» та дякувала Москві.

Відомо, що жінка публічно заперечувала законність існування нашої держави, умисно розпалювала національну ворожнечу та принижувала почуття гідності співгромадян.

У маршрутному таксі вона конфліктувала із водієм й іншими пасажирами та стверджувала, що «Україна пропаде і її не буде». Також вона нецензурними словами ображала український народ.

Також до відповідальності притягнуть 57-річного уродженця м. Дрогобич, який поширював дописи кремлівської пропаганди та підтримував путінську ідеологію.

«На особистій сторінці в одній із заборонених соціальних мереж чоловік виправдовував війну росії проти нашої держави, здійснював антиукраїнську пропаганду та поширював наративи кремля», — йдеться у повідомленні СБУ.

Прихильників збройної агресії росії судитимуть згідно зі статтями Кримінального кодексу України відповідно до вчинених злочинів за:

  • ч. 2 та ч. 3 ст. 436−2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників);
  • ч. 1 ст. 161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, регіональної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності).є

Схожі новини