Передплата 2024 ВЗ

Курток за 29−30 доларів не існує, — Резніков

  • 29.08.2023, 08:45
  • 870

Міністр оборони України Олексій Резніков, заявив, що інформація про закупівлю літніх курток для військових замість зимових хибна

Фото Інтерфакс
Фото Інтерфакс

За його словами ніколи і від жодного виробника, не було пропозицій менше 80 доларів.

Про це він заявив на пресконференції у Києві.

«Остання резонансна подія, яка триває останні півтора тижні, — це питання, чи купувало Міністерство оборони, як було сказано в одному з повідомлень одного журналіста-розслідувача, літні куртки втричі дешевше, а потім шляхом операцій палички Гаррі Поттера вони перетворилися на зимові. Це неправда. І я хочу вам тут довести. Щонайменше відрізняється зимова форма від літньої. Постачання 180 тисяч одиниць, з яких 45 тисяч перебувають на складах і відповідно там 135 тис. перебувають у ЗСУ. І це було зроблено минулої осені та взимку», — зазначив він.

За його словами, українські захисники і захисниці провоювали зиму в цьому зимовому одязі без нарікань.

«Якби просто вдуматися, літня форма була б одягнена взимку, ми із вами про це вже почули б. 145 тис. осіб, напевно, про це сказали б. Тому на сьогодні це неправда. Немає жодного контракту, коли ми перетворили б літні (куртки. — Ред.) на зимові. Це неможливо. Командування сил логістики не прийняло б у нас», — запевнив Резніков.

Він також додав, що «на сьогодні не існує ціни, як у деяких повідомленнях зазначено, 29 або 30 доларів за зимову куртку».

«Середня ціна „гуляє“ від 80 до 120 доларів, якщо це не якась там арктична куртка для спецпризначенців, щоб лежати на ґрунті, тому що такі куртки коштують мінімум 300 доларів», — розповів він.

Резніков закликав критичніше та відповідальніше ставитися до інформації, оскільки це вводить в оману суспільство та партнерів України. Він назвав це безвідповідальною позицією і наголосив, що «ворог перебуває за лінією фронту, нам є з ким воювати».

Резніков закликав усіх журналістів звертатися до Міноборони із запитами.

«Звертайтеся, уточнюйте, хоча б дізнайтеся нашу думку. Хочу сказати, що до нас ніхто не звертався з проханням прокоментувати дивні інвойси з розслідування журналіста», — зазначиві він.

Він також зауважив, що контракт на постачання курток уклали у вересні 2022 року, і постачання потім почали відбуватися.

«Дивний інвойс, який наводять із ціною нібито 29−30 доларів турецькою мовою, датований 9 грудня, коли постачання відбулися. Пропозиція від компанії була там 83−85 доларів, як зазначено в контракті. Жодної пропозиції від жодного виробника не існувало ніколи нижче 80 доларів. Коли хтось показує повідомленнях з OLX, то вибачте, напевно, можна за 1000 грн і Louis Vuitton купити», — наголосив він.

Схожі новини