Передплата 2024 «Добрий господар»

Мати «слуги народу» хоче незаконно побудувати готель у Львові: що відомо

  • 28.08.2023, 18:00
  • 2 198

Компанія матері народного депутата від «Слуги народу» Остапа Шипайла планує побудувати у Львові готель і житловий будинок без врахування генерального плану міста. Так родина може легалізувати тіньові прибутки

Фото ілюстративне із відкритих джерел
Фото ілюстративне із відкритих джерел

Про це йдеться у зверненні громадської організації «Вартові екології» до керівництва Офісу Генерального прокурора, НАБУ та НАЗК.

Відомо, що 6 червня 2023 року Львівська міська рада затвердила детальний план території у районі вул. Вітовського, вул. Зарицьких, пл. І. Франка загальною площею майже 5 га.

Детальний план розробили у 2018 році, коли Львівська міська рада затвердила проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вулиці Вітовського, 9 приватному підприємству «Весаві». Саме це підприємство звернулось до міськради щодо розробки детального плану.

На вказаній ділянці у 2015 році «Весаві» приватизувало 2-поверхову будівлю. Згідно з детальним планом, тепер її хочуть знести і збудувати натомість 5-поверховий готель на 10 номерів з підземним паркінгом на 17 місць. На сусідній ділянці пропонують збудувати 6-поверховий житловий будинок на 28 квартир.

За даними громадської організації «Вартові екології», рішення щодо надання «Весаві» земельної ділянки в оренду та рішення про затвердження детального плану ухвалені міською радою без врахування генерального плану Львова та з порушенням процедури.

Наразі підприємство «Весаві» належить Тетяні Михайлівні Шипайло — матері народного депутата України Остапа Шипайла. Автори звернення стверджують, що він і є фактичним власником підприємства, отримує прибутки від його діяльності та, ймовірно, сприяє ухваленню незаконних рішень на користь «Весаві». Інвестиції в нерухомість можуть свідчити про спробу депутата легалізувати доходи, отримані злочинно.

«Вартові екології» просять Офіс Генерального прокурора, НАБУ та НАЗК перевірити законність рішень міської ради Львова та вжити відповідних заходів реагування у разі виявлення порушень.

Схожі новини