Передплата 2024 «Добре здоров’я»

За пошкодження скульптури «Впевнена» поліція відкрила кримінальну справу за статтею «Хуліганство»

Провокатору-вандалу загрожує обмеження волі на строк до п’яти років

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Слідчі ГУ Нацполіції досі шукають зловмисника, який вночі 22 серпня облив скульптуру «Впевнена» мастилом та намагався підпалити її. «Впевнена» — робота митця Василя Корчового, яку експонують в рамках проєкту «Скульптурного маршруту», що напередодні акту вандалізму отримала чималий резонанс в суспільстві. Чимало людей не зрозуміли суті скульптури, яку заклав митець в огрядні форми жінки.

Як повідомили «ВЗ» у відділі комунікацій ГУ Нацполіції у Львівській області, за фактом вандалізму ведеться розслідування, перевіряють камери спостереження. Слідчі Львівського районного управління поліції № 1 відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке передбачене санкцією цієї статті - обмеження волі на строк до п’яти років. Також суд може прийняти рішення про штраф для порушення — від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Директорка Стрийського парку Олена Мазурик розповіла «ВЗ», що слідчі взяли усі відео із зовнішніх камер спостереження у парку. «Камери парку не «дотягують» до цієї скульптури, бо вона знаходиться на поляні біля каскаду струмків, — наголошує моя співрозмовниця. — Станом на понеділок, 28 серпня, скульптуру ще не повністю відчистили від мазуту. Ми свою «чорнову» роботу виконали, все ретельно відмили. Над скульптурою ще працюють реставратори. Бо мазут сильно в'ївся у матеріал пам’ятника. До кінця цього тижня обіцяють впоратися і скульптура буде чистою. Роботи оплачують організатори виставки та куратор Павло Гудімов. Ні з міського бюджету, ні з бюджету парку не витрачали кошти на миття «Впевненої».

Схожі новини